Nyt liv i køkkenet? Her er 5 tips til at peppe køkkenindretningen lidt op

Køkkenet er et rum, der bliver brugt stort set alle dage. Derfor kan det også være et rum, som man kan blive lidt træt af efterhånden som tiden går.

Der er dog flere nemme ting, du kan gøre, hvis du vil peppe din køkkenindretning lidt op, så du føler, at du igen har lyst til at være i dit køkken.

I denne artikel vil vi give dig 5 tips til, hvordan du får peppet din køkkenindretning lidt op. Er du på udkig efter lidt hjælp til dette? 

Så læs videre her nedenunder.

Hæng potter og pander op

En ting, som mange måske ikke overvejer, er at man kan fremstille sit udstyr som for eksempel potter og pander. Hvis de altså er værd at se på.

Det er naturligvis ikke alle potter og pander, der fortjener at komme frem i lyset, men hvis du har nogle flotte af slagsen, så kan de sagtens komme op og hænge på væggen.

Det kan nemlig give en lidt landlig stemning af et køkken, der altid er i brug, når man får sine gryder, potter og pander frem fra skufferne.

Du skal selvfølgelig overveje den bedste løsning for dit køkken. Kan de hænge over komfuret? Eller er der en væg, der egner sig godt til det? Så kan det måske være lige det, der skal til for, at dit køkken får den rette køkkenindretning.

Er det ikke dig, så er der naturligvis andre løsninger.

Få planter ind i køkkenet

Planter skal du ikke være bange for at bruge i køkkenet. Det giver liv, og det giver charme. Køkkenet er et sted, der skal bruges, men det skal også være et sted, som har sit eget liv, og som har sin egen indretning.

Det nytter ikke noget, hvis man bare vælger at lade det være et rum til madlavning. Det skal dekoreres ligesom alle andre rum i hjemmet, så det får sin helt egen plads i huset.

Det kan du gøre med de rette planter. Det er naturligt at kigge mod urteplanter eller lignende, når det gælder et køkken. Men det behøver ikke være funktionelle planter til køkkenet alene. Det kan snildt være for ren dekoration, ligesom det sikkert er det samme i mange andre rum i huset.

Du kan hænge planterne op i loftet og på væggene, eller du kan finde nogle flotte bord- og gulvplanter, som kan give din køkkenindretning et flot og livligt udtryk.

Hvis du gerne vil holde det til funktionelle planter, som eksempelvis urteplanterne, kan man måske overveje at hænge flere urteplanter op ved siden af hinanden på en væg. Det kan virkelig give et lækkert udtryk, samtidig med at dine retter vil smage af friske urter, hvis du får dem brugt.

Hæng billeder og bøger op på væggen

Det er ikke kun planter, der kan fortjene en plads på væggen. Du bør også overveje at få hængt nogle lækre billeder op. Ligesom du kan overveje at få hængt en boghylde op, hvor du kan have dine kogebøger eller lignende stående.

Et køkken er et sted, der bliver brugt. Og derfor er det også et rum, hvor du kan tillade at hænge ting op, som rent faktisk er en del af hverdagen i køkkenet. Og det er kogebøger. De kommer som regel også med flotte forsider, som kan give lidt pep til køkkenet.

Billeder kan jo være hvad som helst, og det handler nok mere om din smag her. Hvis du har en god placering i køkkenet til et flot billede, så skal det naturligvis op og hænge.

Find en lækker lampe, så der kommer noget specielt lys

Du kan også hurtigt finde frem til, om du synes, der mangler noget andet lys i dit køkken. Lyssætningen kan være en stor faktor for, hvordan køkkenet opfattes at være i.

Er der for meget lys? Er der for lidt? Er der det rigtige lys?

Hos AndLight kan man finde mange forskellige flotte lamper til sit køkken, som ville kunne peppe køkkenindretningen op til noget helt særligt.

En flot designer lampe til loftet, eller måske nogle små væglamper, kunne være det helt rigtige at få ind i sit køkken. Med det helt rette lys kan køkkenet nemlig få et helt andet udtryk, som nærmest gør, at dit køkken føles som nyt.

Lav et læsehjørne

Du kan også gå en vej, der handler om at skabe mere liv i køkkenet. Og det kan man med et læsehjørne eller møblement.

Har du derfor plads til det i dit køkken, og har du børn eller andre mennesker i hjemmet, som elsker at læse, så er et læsehjørne i køkkenet virkelig en skøn ting.

Der vil være selskab i køkkenet, når der laves mad, og så kan man indrette læsehjørnet, så det passer til køkkenets stil. Det kan få puder og tæpper, og der kan bygges en lille bænk med opbevaring til formålet også.

Skal der bygges noget ekstra, er det naturligvis ikke en enkel løsning. Men det kan også bare skabes med en lille madras eller tæppe på gulvet, der har sin faste plads, og hvor børn eller voksne kan sidde og læse, imens der bliver lavet mad.

Menu
Top